Babilon Promotion - grupa boksu zawodowego. Organizacja gal boksu, promocja boksu, sporty walki, Michał Cieślak, Piotr Gudel, Krzysztof Zimnoch
  • Home
  • Aktualności
  • O nas
  • Oferta
  • Galeria
  • Kontakt
  • SP Page Builder > Page > Your Page

Aktualności

17 październik 2016

Rekowski: nikt nikomu nie będzie kończył kariery

Email

Marcin Rekowski (17-3, 14 KO) zakończył przygotowania do zaplanowanej na 22 października walki z Krzysztofem Zimnochem (19-1-1, 13 KO). Pojedynek pięściarzy będzie główną atrakcją kolejnej edycji gali organizowanej w Kopalni Soli w Wieliczce.

- Na ringach amatorskich walczyłem jak równy z równym z najlepszymi na świecie, więc dlaczego nie miałbym pokonać w przyszłą sobotę Krzyśka Zimnocha? A jeśli ktoś mówi, że przegrany z naszej walki, z racji wieku, zakończy karierę to jest w błędzie. W styczniu skończę 39 lat, ale wciąż chcę boksować, dopóki są zdrowie, chęci i propozycje - powiedział Polskiej Agencji Prasowej popularny "Rex".

Pięściarz z Kościerzyny ostatni raz boksował w kwietniu, ponosząc porażkę z Andrzejem Wawrzykiem. Z krakowianinem "Rex" niedawno miał okazję odbyć kilka sesji sparingowych podczas jego przygotowań do wrześniowego pojedynku z Albertem Sosnowskim. Pojedynek Rekowskiego z Zimnochem zakontraktowano na osiem rund.

- Stoczyłem kilka ciekawych pojedynków, m.in. z dawnym czempionem WBC kategorii ciężkiej Amerykaninem Oliverem McCallem. Mam jeszcze swoje cele sportowe, ale też i w życiu codziennym. Chcę wreszcie skończyć studia zaoczne na AWFiS w Gdańsku. Potem może zostanę trenerem. - podsumowuje pięściarz grupy Sferis KnockOut Promotions, który na zawodowych ringach boksuje od maja 2012 roku. 

Kup bilet na galę Underground Boxing Show VIII >

  • office@babilonpromotion.pl
© 2018 Babilon Promotion & boxingphotos.pl      

Menu

  • Home
  • Aktualności
  • O nas
  • Oferta
  • Galeria
  • Kontakt
  • SP Page Builder > Page > Your Page

Informacje o plikach cookie

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.